Na najstarijem objektu predškolske ustanove “Bambi” ovih dana završena je zamena stolarije.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa članom Gradskog veća zaduženog za obrazovanje i direktorom PU “Bambi” obišao je “Crvenkapu” i tom prilikom naglasio da se samom rekonstrukcijom i zamenom stare stolarije novom, racionalnije koristiti energija i povećana je energetska efikasnost objekta. Takođe, najavio da će se i u ovoj godini ulagati u kvalitet obrazovanja na teritoriji grada Bora.

“Danas smo se uverili da osim povećane funkcionalnosti, estetike i komfora, zamenom stolarije na predškolskoj ustanovi “Crvenkapa” doprineli smo i povećanju energetske efikasnosti. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za demografiju i populacionu politiku u prethodnoj godini dobili smo sredstva da zamenimo stolariju na ovom objektu. Ono što nas očekuje u ovoj godini jeste rešavanje pitanja krova, a za naredni period u planu je i rekonstrukcija fasade. Želimo da naša deca dobiju što bolje uslove za boravak, odrastanje, učenje i druženje i siguran sam da je grad Bor jedan od retkih gradova u Srbiji kada su u pitanju investicije u oblast obrazovanja.”, izjavio je gradonačelnik Milikić.

Radove na rekonstrukciji stolarije na ovom borskom vrtiću finansira kabinet Slavice Đukić-Dejanović, ministra bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, a vrednost projekta je skoro 4,2 miliona dinara.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast