Na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća jednoglasno su usvojili Plan odbrane opštine Bor u slučaju rata i vanrednih situacija. Opština Bor je prva u istočnoj Srbiji koja je usvojila ovako važan strateški dokument. Prema rečima pukovnika Nenada Markovića, načelnika Uprave regionalnog centra ministarstva obrane Niš, ovo je dokument najvišeg hijerarhijskog reda u redu dokumenata kada je u pitanju odbrana i bezbednost jedne države i jednog sistema.
Dugo smo čekali ovaj plan, možda i više od pet godina, ali sve što je dobro vredi čekati. Usvajanjem ovog plana svrstali ste se u red lokalnih samouprava koje poseduju i imaju ovako važan strateški dokument i po kome mogu raditi u slučaju ratnog i vanrednog stanja. Čestitam vam na donetoj odluci, ali ne samo vama, nego i svim građanima opštine Bor, i želim vam da sva znanja, veštine i navike koje ste stekli prilikom izrade, donošenja i usvajanja plana nikada ne budete u prilici da primenite u praksi.” istakao je pukovnik Marković.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić iskazao je zadovoljstvo svojim učestvovanjem u usvajanju ovako važnog dokumenta.
Čestitam svima na današnjem usvajanju ovog zaista važnog strateškog dokumenta i moram da istaknem da se nadam i siguran sam da našom bistrom i pametnom politikom koju vodimo mi kao Opština Bor, ali i predsednik države i Vlada Republike Srbije, ovaj plan sigurno nećemo primeniti.” rekao je, tom prilikom, predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.
Na sednici su, nakon usvajanja plana odbrane, dodeljene zahvalnice svima koji su učestvovali u njegovoj izradi.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast