U toku su radovi na unutrašnjem uređenju Narodne biblioteke za čije potrebe je Grad Bor iz budžeta izdvojio oko milion dinara. 
Do sada je završeno krečenje i sređivanje prostorija sva tri odeljenja, a u toku je uređenje glavne sale koja će dobiti nov izgled uz malo proširenje. Posao je bio organizovan tako da su odeljenja bila zatvarana minimalno, kako korisnici ne bi imali problema prilikom pozajmljivanja knjiga.” rekla je Milena Stanojković, član Gradskog veća zadužena za kulturu i informisanje.
U planu su investicije i na zgradi Muzeja rudarstva i metalurgije.
Grad je ove godine odvojio sredstva za investiciono održavanje krova Muzeja sa hidroizolacijom, kao i zamenu stolarije na objektu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno oko tri miliona dinara. U proceduri smo dobijanja saglasnosti Republičkog pravobranioca kao i Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša, kako bi se krenulo sa radovima. To će biti veoma značajno sa aspekta formiranja stalne muzejske postavke, koja do sada, nažalost, nije bila aktivna, zbog problema prokišnjavanja.“dodala je ona.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast