Gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić pozdravio je danas najstarije sugrađane našeg grada i korisnike usluga Gerontološkog društva. Kako su ranije korisnici ovog društva iskazali potrebu za aparatima za merenje nivoa šećera u krvi, stigla je donacija grada u vidu četiri takva aparata. Ovom prilikom gradonačelnik je naglasio da je najvažnija komunikacija kojom se zajednički dolazi do zaključaka šta je najpotrebnije i na koji način se može poboljšati kvalitet života najstarijih građana.

“Uvek mi je posebno drago kada obilazim naše najstarije sugrađane i čujem priče o tome kako su svojim radom i trudom stvarali grad, ali i kada razgovaramo o tome šta je neophodno da uradimo kako bismo poboljšali kvalitet njihovih života. U razgovoru sa sugrađanima koji koriste usluge gerontološkog društva saznali smo da su im potrebni uređaji za merenje nivoa šećera u krvi i danas smo im donirali četiri takva aparata. Nastavićemo razgovore i u budućem periodu kako bismo pronašli i druge načine da upotpunimo dane ovih ljudi i da im pomognemo da im život bude lepši i bolji.”, rekao je gradonačelnik.

Grad trenutno finansira pet gerontodomaćica koje pružaju uslugu za petnaest korisnika, a tokom javnih radova bude angažovano još deset gerontodomaćica za 50 korisnika na teritoriji grada i te usluge su besplatne u periodu trajanja javnih radova. 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast