Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj 68. sednici tri odluke o raspisivanju javnih rasprava o nacrtu budžetu za 2021. godinu, lokalnim komunalnim taksama i naknadama za korišćenje javnih površina.

Nacrtom budžeta predviđeno je da lokalna samouprava naredne godine u budžetu ima na raspolaganju dve milijarde 187 miliona 764 hiljade dinara. Prema nalogu nadležnog ministarstva, prioritet je dat rashodima koji se odnose na epidemiju kovida.

Predlog je i da se naredne godine povećaju naknade za firmarinu, najviše kod velikih preduzeća, 20 odsto, zatim kod srednjih i malih preduzeća za one koji se bave igrama na sreću 20 odsto, a za ostale 10 odsto. Time će se takse u Boru biti na istom nivou kao u drugim gradovima u istočnoj Srbiji.

Predviđene su i nešto više cene za zakup javnog zemljišta, koje će biti povećane za deset do 15 odsto, što u ukupnom zbiru neće biti značajno povećanje za one koji plaćaju zakup, kažu u lokalnoj samoupravi.

Javne rasprave biće organizovane od 9. do 23. novembra, a nakon toga uz izmene koje budu prihvaćene ući će u skupštinsku proceduru.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast