Tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba” održana je danas u Boru po sedamnaesti put. 56 parova koji su stupili u brak 1968. godine, i ove godine obeležavaju 50 godina braka, u sklopu programa manifestacije, nakon dočeka u klubu za stara lica, posetilo je gradski Muzej i Biblioteku i nakon toga prisustvovalo svečanom prijemu kod gradonačelnika Aleksandra Milikića.
“Velika je čast biti pred vama danas ovde i odati poštovanje vašim zajedničkim zlatnim godinama. Hvala Vam što ste gradili naš grad i što nam svojim zajedničkim životom ukazujete da je porodica osnovna ćelija društva koju svi trebamo negovati. Ovo je divna tradicionalna manifestacija kojom naš grad treba da se ponosi. Želim vam da se za 25 godina ponovo vidimo i da doživite da obeležite i dijamantsku svadbu.” rekao je u svom obraćanju bračnim parovima gradonačelnik Aleksandar Milikić. On je istakao da se kroz odvajanja u budžetu za socijalna davanja vodi briga i o našim najstarijim sugrađanima.
Grad Bor je u prethodnom periodu zaista vodio računa o našim najstarijim sugrađanima. Na osnovu njihovih zahteva, ove godine je krenuo sa radom Dom za stara lica, spuštena je granica za besplatan prevoz penzionera sa 70 na 65 godina, i ono što je sigurno to je da ćemo i u narednim godinama nastaviti brigu o našim najstarijim sugrađanima.” naglasio je gradonačelnik Milikić.

    

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast