Tradicionalna akcija “Školama na ivici opstanka” održana i na teritoriji opštine Bor. Učesnici akcije posetili su matičnu školu u Krivelju i Krušaru. Cilj ove akcje jeste pomoć školama u ruralnim sredinama i poboljšanje uslova u kojima borave učenici sa željom da se škole održe. Tom prilikom je česnicima akcije organiovan prijem u opštini Bor, gde je ovakva jedna ideja prihvaćena sa oduševljenjem.

Organizacija koja je osnovana pre 17 godina, a njen glavni pokretač niški pesnik za decu Rusomir Arsić, intenzivno radi na ovu temu zajedno sa svojim kolegama piscima, glumcima i ljudima dobre volje. Učenicima su gosti priredili kraći kulturno umetnički program i poklonili knjige igračke i odeću.

” Kako sve više škola ostaje prazno i veoma brzo propada, naša ideja je da se te napuštene škole pretvore u škole u prirodi, šumske radionice i odmarališta za gradsku decu.” – istakao je pesnik Rusomir Arsić.

Članovi opštinskog veća irazili su veliku zahvalnost organizaciji na tome što su izabrali  našu opštinu i obradovali đake posetom i poklonima.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast