Gradonačelnik Bora je zajedno sa poverenikom za izbeglice uručio ključeve porodici kojoj je dodeljen prvi stan u kompleksu namenjenom izbeglicama u Boru. Ovo je prvi stan koji je dodeljen iz Regionalnog stambenog programa (RHP) projekta koji se po prvi put realizuje u Srbiji. Lokalna samouprava i Povereništvo za izbeglice su u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije omogućili dvočlanoj porodici, koja se nalazila ispod crte za stambeno zbrinjavanje, da dobije stan, a u narednom periodu se očekuje dodela još tri stana takođe namenjenih za zbrinjavanje izbeglih porodica.

Milikić je kazao da novac uložen na pravi način, kao što je slučaj sa ovom investicijom, predstavlja istinsku sreću jer je, dodao je, velika stvar kada se ljudi posle 20 i više godina čekanja usele u svoj dom.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo porodici Borojević trajno rešili stambeno pitanje kroz “Regionalni stambeni program u Republici Srbiji – potprojekat 7”. Ovde postoje svi osnovni uslovi za život. Mislim da je veliki deo problema ove divne porodice prestao da postoji sada kada su dobili krov nad glavom.”, rekao je gradonačelnik Bora.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast