I u 2020. godini Grad Bor nastavio je sa aktivnostima na uređenju objekata predškolskog vaspitanja. Zahvaljujući Vladi RS i Kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Grad Bor je obezbedio učešće u projektu “Program podrške za sprovođenje mera populacione politike” koji obuhvata rekonstrukciju krova i ograde i uređenje fasade na predškolskoj ustanovi “Crvenkapa”, dok je prošle godine završena stolarija na samom objektu.

“Grad Bor sufinansira ovaj projekat, a u narednom periodu radićemo na tome da svi vrtići dobiju ograde, video nadzor i kapije kako bismo poboljšali bezbednost naših najmlađih sugrađana. Naš je zadatak da iz godine u godinu podižemo kvalitet obrazovanja dece u osnovnim i srednjim školama, kao i da najmlađima obezbedimo što bolje uslove u predškolskim objektima u kojima borave pre samog polaska u školu.”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić prilikom obilaska radova na uređenju vrtića.

On je naglasio da je Bor jedan od gradova na teritoriji istočne Srbije, a možda i šire, koji je prethodnih godina najviše para iz budžeta uložio u uređenje školskih objekata.

Prema rečima gradonačelnika, nastaviće se sa ovim intenzitetom investicija, a ono što nije realizovano u ovoj godini zbog pandemije korona virusa, nastaviće se naredne godine.

“Budžetom za 2020 godinu nikada više sredstava nije bilo odvojeno u istoriji grada Bora, a to je 21,7 odsto za kapitalne investicije.”, dodao je Milikić.

“Vrednost ovog projekta je 10 miliona dinara, a u okviru istog ranije je obezbeđeno vozilo za patronažnu službu borskog Doma zdravlja. Radovi na uređenju vrtića “Crvenkapa” biće gotovi do kraja ovog meseca, a bezbednost dece je najvažnija.”, kazao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća grada Bora.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast