Opština Bor proslavila je danas svoju krsnu slavu, prenos moštiju Svetog Georgija – Đurđic.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, članovi opštinskog Veća Opštine Bor,odbornici SO Bor, predstavnici JP i JKP preduzeća, Ustanova, istitucija, Crkvene opštine borske i Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion.

U sali Opštine Bor,  Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion, održao je svečanost i presekao kolač poželevši čelnicima lokalne samouprave i prisutnim gostima srećnu slavu, mir, sreću, zdravlje i uspeh .

” Neka  je srećan i blagosloven današnji dan, neka je srećna i blagoslovena slava Opštine Bor, ove institucije, grada, vernika i ljudi koji ovde žive i borave. Neka je svima vama koji danas slavite, srećno i blagosloveno i neka vas gospod čuva i daruje da se okupljamo uvek u dobru i sa dobrim razlogom ali takođe neka nas ova okupljanja podsećaju da smo  i mi dužni da živimo život dostojan hrišćana “ – rekao je u svojoj besedi Episkop timočki Ilarion.

Svečanost je uveličao i nastup gradsko – crkvenog hora “Sveti Georgije” repertoarom duhovnih pesama.

Predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, vernicima i prisutnim gostima, poželeo je srećnu slavu rečima

” Vernicima pravoslavne veroispovesti čestitam Đurđic i poželeo bih im da ga provedu u radosti, sreći i veselju. Ovo je dan kada treba praštati, miriti se i činiti dobra dela ali ne samo danas već tokom cele godine. Ovo je poseban dan, kada pažnju moramo posvetiti porodici jer ona je osnov svega. Mislim da smo na dobrom putu da usvojimo ovakvo ponašanje i da tokom cele godine budemo posvećeni najbližima “

1511987087_1080815701931035_3124573437297036067_n141211


English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast