Predstavnici Grada Bora i opštine Đermata iz Rumunije, koji su partneri na realizaciji projekta osavremenjivanja vatrogasnih jedinica, održali su povodom realizacije ovog projekta sastanak i prezentaciju u Hotelu „Albo“ u Boru. Njime je predviđeno osavremenjivanje vatrogasnih jedinica u ova dva grada u okviru IPA 2 projekta prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, a finansiran je od Evropske unije.

Kako je rečeno na dešavanju, “Vatrogasna služba u prekograničnoj saradnji” je veliki projekat za grad Bor i opštinu Đermata iz susedske zemlje Rumunije ukupne vrednosti 1,7 miliona evra, od kojih je polovina namenjena za realizaciju projekta u Boru, a druga polovina za opštinu Đermata.

“Grad Bor je nosilac ovog projekta i za nas je jako bitno da je ovo IPA2 program 2016-2020. godina. Suština ovog projekta nije samo nabavka vozila za protivpožarnu zaštitu, već i dodatne opreme koja je neophodna za podizanje kapaciteta naših hrabrih momaka iz vatrogasno – spasilačke službe, kao i podizanje samog stepena bezbednosti.”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Pored opreme, predviđen je i dodatni stepen i nivo edukacije zaposlenih u oblasti protivpožarne zaštite, ali i podizanju svesti građana kada je u pitanju zaštita od požara.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast