Kapacitet prihvatilišta za napuštene pse i mačke u sklopu JKP “3.oktobar” u Boru je dupliran, i ulaganjem Grada u proširenje i uređenje, postojeće prihvatilište je prošireno i sa pređašnjih 100 uvećano na 220 mesta.
Svesni ovog višedecenijskog problema preduzimamo niz mera u cilju smanjenja broja napuštenih pasa i mačaka. U planu je izgradnja još jednog prihvatilišta za napuštene pse i mačke kapaciteta 200 mesta, kao i donošenje pravilnika kojim će se regulisati čuvanje pasa i mačaka. Moramo sprovesti represivnu politiku prema svima koji danas dovode u situaciju da nam se na ulicama razmnožavaju napušteni psi i mačke i moramo regulisati odnose neodgovornih i nesavesnih vlasnika prema svojim ljubimcima.” rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić prilikom obilaska prihvatilišta.
Kako se moglo čuti prilikom obilaska, u narednom periodu biće pojačan rad na terenu i mobilnom ambulantom koju će Grad dobiti od nevladine organizacije iz Nemačke obezbediće se besplatna sterilizacija i vakcinaciju vlasničkih pasa, što je prepoznato kao uzrok i žarište nastajanja ovog problema.
Ovim merama koje će Grad sprovesti rešava se uzrok problema, a ne saniraju samo posledice, i siguran sam da će to u celini rešiti ovaj problem.” istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast