Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je opštinu Bor i istakla da je Bor primer za celu Srbiju po sprovođenju ozakonjenja, izdavanju građevinskih dozvola, primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i ulaganjima u održavanje putne i železničke infrastrukture. Posetu je sa članovima svoje delegacije i predsednikom opštine Bor i njegovim saradnicima započela obilaskom rekonstruisane deonice puta Bor-Borsko jezero koja je finansirana iz republičkih sredstava, zatim nastavila razgovorima na prijemima koji su organizovani u Borskom okrugu i Opštini Bor, nakon kojih je potpredsednica Vlade uručila 12 rešenja o ozakonjenju objekata građanima Bora. 

Sve što rade opština Bor i opštinska uprava primer je ne samo za druge opštine u Borskom okrugu, već i za celu Srbiju. Bor je među prvih deset u Srbiji kad je u pitanju sprovođenje ozakonjenja, a planirana su i nova ulaganja u putnu infrastrukturu, uz podršku države.” rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić izrazio je zadovoljstvo konstruktivnim razgovorima koje su obavili.
Danas smo imali jedan zaista širok i ozbiljan sastanak, razgovarali smo o budućnosti, ali i o onome što smo, zahvaljujući Vladi RS, ali i zalaganjima lokalne samouprave, uspeli da uradimo za podizanje kvaliteta života naših sugrađana u oblasti infrastrukture i stanovanja. Opština Bor je u prethodnoj godini izdvojila 540 miliona dinara za asfaltiranje lokalnih puteva, ali i atarskih puteva po selima. Usvojili smo i primenili Zakon o stanovanju i, prema podacima ministarstva, jedna smo od najboljih opština po njegovom sprovođenju i spadamo u red opština koje imaju visok procenat realizacije Zakona o ozakonjenju.” rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast