U Opštini Bor danas je počela podela penzionerskih kartica koje izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja. Oko pedesetak naših najstarijih sugrađana danas je dobilo svoje kartice koje će im služiti kao dokaz prilikom ostvarivanja prava i pogodnosti.
Bor ulazi u onu grupu svih opština koje su predviđene ovim programom kojim se štite interesi naših najstarijih sugrađana. Penzioneri dobijanjem kartice koja će predstavljati legitimaciju ne moraju više nositi penzioni ček, time se štiti poverljivost podataka, a drugo, što je i cilj programa, jeste da se uključe trgovinski lanci koji će omogućiti popuste kroz korišćenje ove kartice. Prema rečima ljudi iz ministarstva ova kartica će predstavljati zamenu, kako bih ja rekao, penzionersku ličnu kartu, koja će biti legitimacija svakom penzioneru.” rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.
O prednostima i samom značaju kartice, penzionerima je govorio Ivan Germanović ispred borske filijale Republičkog fonda PIO.
Cilj akcije je podela kartica penzionerima na teritoriji cele republike u cilju povećanja bezbednosti samih penzionera, koji su svoj status dokazivali penzionim čekom ili rešenjem o penziji, prilikom čega su njihovi lični podaci dostupni većem broju lica, a sad to neće biti moguće. Na ovaj način će imati razne benefite i druge koristi kod društveno-odgovornih kompanija.” istakao je Germanović.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast