Danas je u sali gradske Skupštine potpisan ugovor o partnerstvu sa nemačkom fondacijom “Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.” u cilju sprovođenja “Programa kontrole brojnosti pasa i mačaka na teritoriji grada Bora”. Postignut sporazum odnosi se na zajednički rad na kontroli populacije napuštenih pasa i mačaka i vlasničkih pasa i mačaka na humani način, koji je potvrdila Svetska zdravstvena organizacija, a u okviru zakonske regulative Republike Srbije. Ovim ugovorom, Grad Bor će dobiti specijalnu mobilnu ambulantu u kojoj će veterinarska služba na terenu vršiti sterilizaciju, kastraciju, registraciju i čipovanje napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada.
Već šest meseci smo radili na pokretanju ovog sistema, sa konkretnim ciljevima i indikatorima za rešavanje ovog problema. Sa nemačkom fondacijom “ETN”, a preko udruženja “Borske šape”, potpisali smo ugovor kojim će se gradu donirati mobilna ambulanta za sterilizaciju i kastraciju napuštenih pasa i mačaka, a isto tako smo i izradili program koji predviđa niz mera, između ostalih i donošenje skupštinske odluke kojom će se definisati način, mogućnost i uslovi čuvanja životinja.” istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.
Predstavnica fondacije “Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.” izrazila je zadovoljstvo predstojećom saradnjom i istakla dobre rezultate u mnogim zemljama u kojima je ovaj način rada sproveden.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast