Opština Bor jedna je od 33 lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za infrastrukturne radove iz Fonda za lokalne samouprave Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a sredstva će biti utrošena na adaptaciju novog vrtića u naselju Novi gradski centar.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić bi trebalo da, već u četvrtak, potpiše ugovor u ministarstvu o transferu sredstava. Mi smo dobili devet miliona, a vrednost projekta je 18 miliona dinara. Ubrzo nakon toga pokrenućemo javnu nabavku koja traje 30 dana, a očekivanja su da uređenje počne sredinom juna, da bi vrtić prve mališane mogao da primi već početkom septembra.” rekao je član Opštinskog veća Dobrica Đurić.
Prema njegovim rečima, u vrtiću će biti pet vaspitnih grupa, a od toga jedna razvojna grupa za decu sa posebnim potrebama, pa će se uposliti i jedan defektolog i logoped.
Na listi čekanja trenutno je oko 400 mališana, a vrtić će moći da primi 120-oro dece, što je svakako značajno, ali nedovoljno. Zato su, osim ovog, u planu Opštine Bor i drugi projekti, kako bi u Boru bio izgrađen potpuno novi vrtić.” istakao je Dobrica Đurić, član Opštinskog veća.

U Fondu za lokalne samouprave ove godine izdvojeno je 320 miliona dinara namenjenih kao podrška opštinama za sređivanje infrastrukture, povećanje efikasnosti samih uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja. Podršku je ove godine dobilo 59 projekata, a opština Bor se nalazi u grupi među 33 lokalnih samouprava koje su dobile podršku za infrastrukturne projekte.

foto: skrinšot

foto: skrinšot 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast