U javnom sektoru u Opštine Bor nema viška zaposlenih na neodređeno vreme.

Broj zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama je 1.153 radnika dok prema odluci Vlade može biti zaposleno 1.139. Problem 14 prekobrojnih radnika biti rešen dobrovoljnim odlaskom.

Na osnovu sprovedenih anketa 29 radnika dobrovoljno se prijavilo za socijalni program. Najviše zainteresovanih radnika za socijalni program prijavilo se u opštinskoj upravi – 11, JKP “3. oktobar” – 7, JKP ” Vodovod” Bor – 4, Ustanovi “Sportski centar” Bor – 4, Direkciji za izgradnju Bora – 2 i Turističkoj organizaciji 1 radnik.

” U opštinskoj upravi najviše je prijavljenih radnika zainteresovanih za socijalni program, ali najverovatnije nećemo otpustiti sve one koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak, jer ovo je mera za 2015. godinu. Mi očekujemo možda do sredine naredne godine da Vlada donese još jedan akt  kojim će odrediti maksimalan broj za lokalne samouprave, – rekla je Ljubinka Jelić, načelnik Opštinske uprave i naglasila da broj radnika na određeno vreme može iznositi 10 posto od broja zaposlenih na određeno vreme.” 

 

 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast