Чланови Градског већа у Бору усвојили су на данашњој седници предлог пројекта јавно-приватног партнерства за изградњу нове топлане на територији града Бора.

Како се могло чути након седнице Градског већа, вишедеценијско негативно пословање ЈКП “Топлана”, лоше грејање на територији града, као и дуговања која постоје према граду и држави од стране овог предузећа, довели су до проналажења најбољег решења овог проблема, како за Боране, тако и за сам град. Уз помоћ стручних тимова који се баве енергетиком, а пре свега Канцеларије за јавна улагања, предлог пројекта јавно-приватног партнерства завршен је након две године напорног и динамичног рада.

Овим пројектом је планирано да енергију, уместо топлане, производи јавни партнер по загарантованој цени која је дефинисана пројектом, а која неће бити виша од постојеће, и да ће град ту енергију транспортовати ка грађанима. Овим пројектом се предвиђа да град у првој години направи уштеду од 800 хиљада, друге године милион и осамсто хиљада евра, а од треће године па до истека уговора уштеди три и по милиона евра, где ће се новац расподелити тако што ће град плаћати обавезе ЈКП “Топлана”, али и да смањује цену грејања временом и уведе систем грејања помоћу калориметра.

Предлог Пројекта се доставља Владиној комисији за јавно-приватно партнерство ради давања мишљења и оцене, а након оверавања, пројекат ће се наћи пред одборнике на дневном реду наредне седнице Скупштине Града, где ће се након усвајања расписати Јавни позив.

English EN Serbian SR
Промени величину фонта
Контраст