Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj 49. sednici trinaest predloga odluka koje će se naći na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada.

Na sednici je usvojen predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja dela nepokretnosti u javnoj svojini, tačnije dela objekata Kapije grada. Gradu Boru pripada 1880 kvadratnih metara ovog objekat, a njegova prodaja predviđena je putem javnog nadmetanja.

Usvojen je i predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije interne teretne obilaznice koja bi spojila ulaz u Bor i nekadašnji Jugopetrol čime bi teretni saobraćaj bio potpuno izmešten iz Bora. Ovaj plan trebalo bi da bude završen za osam do 12 meseci, a konkretni radovi na terenu mogli bi da počnu naredne godine.

Članovi veća prihvatili su između ostalog i predloge odluka o izradi planova razvoja grada Bora do 2028. godine i kapitalnih investicija za period od 2020 – 2022. godine, zatim izveštaj o radu Interresorne komisije i o stepenu usklađenosti realizovanih aktivnosti i programa poslovanja javnih preduzeća u 2019. godini.

Na dnevnom redu našli su se i sledeći predlozi:

  1. Predlog Odluke o uključivanju građana u budžetski proces kroz sprovođenje akcije “Borski program lokalnog partnerstva”;
  2. Predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije o prenosu prava javne svojine u javnu svojinu grada Bora;
  3. Predlog Rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka pribavljanja i otuđenja objekata u javnoj svojini grada Bora.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast