Prvi Sajam individualnih registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Bora i radionica koje se bave izradom suvenira održan je u holu Sportskog centra. Sajam je trajao tri dana, a učestvovalo je četrnaest gazdinstava sa raznovrsnim domaćim proizvodima. Organizator manifestacije je grad Bor, a nosilac projekta Biznis inkubator centar.

“Drago mi je da možemo da se pohvalimo prvim izložbeno-prodajnim Sajmom poljoprivrednih gazdinstava koji je održan u našem gradu, a koji smo organizovali u dogovoru sa samim gazdinstvima. Mislim da je ovo pravi put da našim poljoprivrednim proizvođačima pružimo mogućnost i pomognemo im da unaprede poljoprivrednu proizvodnju i da promovišu svoje proizvode i usluge. Svakako ćemo nastaviti da pomažemo ljudima koji žive i rade na selu, ali i da ulažemo u infrastrukturu i razvoj seoskog turizma.”, izjavio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

 

Poljoprivreda će u gradskom budžetu za 2020. imati do sada najviše sredstava i najveće subvencije. Za poljoprivredu je odvojeno 1,46% ukupnog budžeta grada, odnosno 45 miliona dinara. Prema rečima prvog čoveka Bora, poljoprivrednici i poljoprivreda su veoma važni za razvoj grada i jedan od osnova gradske ekonomije. Za podsticaj registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima budžetom je predviđeno pet miliona, čime je u planu da se utiče na razvoj seoskog turizma na teritoriji grada.

“Želimo da utičemo i na povećanje broja poljoprivrednih proizvođača i na razvoj domaćeg tržišta, a da podsticajima, pre svega, podržimo mala porodična poljoprivredna gazdinstva.”, izjavio je za skupštinskom govornicom Milikić. 

 

 
English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast