Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na teritoriji grada Bora od poslednjih informacija oporavile su se dve osobe, a zabeleženo je šest novih slučajeva virusa, što znači da je u Boru na današnji dan ukupno 18 osoba pozitivno na virus korona.

Epidemiolog dr Javorka Stankulić kazala je da su svi novooboleli sa blagom kliničkom slikom, dvoje je hospitalizovano, dok se ostali nalaze pod nadzorom lekara, na adekvatnoj terapiji i u kućnoj izolaciji.

“Većina zaraženih je starija od 60 godina, imamo jedno dete školskog uzrasta pozitivno na Kovid-19, ali je infekcija nastala u porodičnim uslovima, što znači da se širila kontaktom. Moramo da vodimo računa, odgovornost je na nama, a mi u zdravstvenim ustanovama nastavićemo da radimo na onemogućavanju daljeg širenja ove virusne infekcije.”, rekla je epidemilog dr Stankulić.

Trenutna epidemiološka situacija u gradu, kako kažu zdravstveni stručnjaci, ocenjena je kao nestabilna. Prema rečima nadležnih, testiranje se vrši po planu i prema propisanoj proceduri, a ovom prilikom upućen je još jedan apel svim građanima da se pridržavaju propisanih mera, nose maske, drže fizičku distancu i da redovno vode računa o higijeni ruku.

Od početka epidemije u Boru je 307 osoba zaraženo koronavirusom, oporavio se 281 pacijent, dok je osam osoba preminulo usled posledica virusa.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast