Nakon Brestovca, mobilna ambulanta za sterilizaciju i vakcinaciju pasa i mačaka će od srede vršiti popisivanje, čipovanje i vakcinisanje vlasničkih pasa na teritoriji mesne zajednice Brestovačka banja, Borskog jezera i vikend naselja u neposrednoj okolini.

Zadovoljan dosadašnjim radom mobilne ambulante, menadžer gradske Zoohigijenske službe najavio je novu lokaciju na kojoj će raditi mobilna ambulanta i rekao da su preoritet popisivanje pasa na područja koja se graniče sa teritorijom samog grada.

Iskoristio bih priliku da obavestim građane da se mobilna ambulanta za sterilizaciju vlasničkih pasa od sutra nalazi u mesnoj zajednici Brestovačka banja, gde su usluge za sterilizaciju, vakcinisanje i čipovanje pasa potpuno besplatne. Između ostalog, uz pomoć udruženja “Borske šape” pojačaćemo veterinarski tim ambulante, a samim tim će i učinak sterilizacije na terenu biti dvostruko veći kao i vreme provedeno na jednoj lokaciji”, izjavio je Aleksandar Gajić.

Zbog tehničkih problema usled kojih ambulanta nije radila mesec dana, završetak popisivanja pasa na pomenutom području očekuje se do sredine avgusta. Prema Gajićevim rečima, i hvatači pasa iz Zoohigijenske službe će biti na terenu svakog dana u vremenu od 06 do 08 časova kako ne bi ometali turiste, dok će mobilna ambulanta raditi kao i do sada.

Mobilna ambulanta je počela sa radom aprila meseca, gde je u selu Brestovac popisano 198 pasa koji su čipovani i vakcinisani, 90 njih je sterilizovano, a 17 predato u borsko prihvatilište za pse.

Podsećanja radi, pokretna ambulanta je hirurška sala opremljena za intervencije, sterilizaciju, kastraciju, vakcinisanje i čipovanje, gde sterilizaciju i kastraciju životinja plaća ETN, dok grad Bor omogućava besplatnu vakcinaciju i čipovanje.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast