Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je opštinu Bor i sa predsednikom opštine Bor Aleksandrom Milikićem obišao dva domaćinstva u Šarbanovcu i Brestovcu, ali i razgovarao sa zainteresovanim poljoprivrednicima na tribinama koje su organizovane u Šarbanovcu, Zlotu i Brestovcu.
Ministar je istakao da bi, u skladu sa uslovima i podsticajima koje država izdvaja, borska opština trebalo da razvoja stočarstvo i nastavi sa definisanim ulaganjima u poljoprivredu i razvoj zadruga.
Poljoprivreda nije ista ovde, u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, to su sve različiti uslovi, a do sada je bio potpuno identičan način subvencionisanja. Ove godine su se desile dve stvari koje bi, čini mi se, trebalo da promene pravac u stočarstvu. Jedno je da imamo nogo više umatičenih grla i mnogo više ljudi koji koriste subvencije, a drugo da smo otvorili pojedina tržišta koja nam do sada nisu bila na raspolaganju, pre svega mislim na Tursku, u pogledu izvoza goveđeg mesa, na taj način hoćemo da podstaknemo ljude da se bave stočarstvom. Ove godine je izdvojeno četiri puta više novca za zadruge nego prethodne, tako da zaista ima smisla to što radite. Čuo sam da ste dali saglasnost za formiranje zadruge, što je takođe jako dobro.” rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić naglasio je da je prošle godine utrošeno trećina novca iz budžeta namenjenog poljoprivredi, te je predložio formiranje Saveta za razvoj poljoprivrede.
Formiranje Saveta za razvoj poljoprivrede zaista bi nam značilo u definisanju podsticaja poljoprivredi iz lokalnog budžeta.” istakao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast