Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prilikom današnje posete Boru obišao je Dom za stare Vila Katarina koji je, istakao je, jedan od boljih u Srbiji.

Nastavljajući obilazak ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika na teritoriji Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dom za stare Vila Katarina u Boru.

„Ovaj dom je primer kako bi trebalo drugi domovi da izgledaju. Njima će svakako dosta biti lakše kada budemo završili analizu i budemo menjali Zakon o socijalnoj zaštiti jer želimo da nivo kvaliteta usluga podignemo, a mislim da oni već imaju taj nivo usluga kojem težimo“, rekao je ministar Zoran Đorđević.

Lokalna samouprava, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, proteklih godina intenzivno je radila na rešavanju problema smeštaja starijih, pa je tako objekat u kojem je smešten Dom za stare Vila Katarina u potpunosti opremljen da pruži sve pogodnosti starijim sugrađanima.

“Složili smo se da smo u prethodnom periodu na jedan moderan način uspeli da, uz pomoć Vlade RS i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dom za stara lica koji je vlasništvo grada, stavimo u funkciju i da on danas radi punim kapacitetom. Zahvaljujući Ministarstvu za rad, u periodu pandemije koji je za nama, sačuvali smo naše najstarije sugrađane od posledica virusa, što je rezultat dobre politike i pravovremenih odluka predsednika Vučića koji je vodio računa o svim građanima, naročito o najstarijima. Drago mi je kada čujem da je napredak Bora vidljiv jer se rešavaju mnoga važna pitanja koja su bitna za građane, a naš grad ima potpunu podršku države u onome što radi.”, rekao je Milikić.

Na površini od oko 1.700 kvadratnih metara ovaj Dom ima kapacitet od 70 ležajeva. Nadležni ističu da je interesovanje za usluge i smeštaj u domu konstantno i da se svakodnevno traži mesto više.

“Ovo je specifičan posao gde se od svih radnika traži veliko strpljenje, ljudi moraju da imaju i znanja da ovaj posao rade, da ulože mnogo ljubavi da bi ovo moglo da opstane. Ja se nadam da smo mi uspeli da ovde u Boru dovedemo ovo funkcionisanje na jedan visoki nivo, nemamo nikakvih pritužbi, loših komentara i slično i ja sam sa mojim saradnicima veoma zadovoljan”, rekao je Milovan Đurić, vlasnik Doma za stare Vila Katarina u Boru i Knjaževcu.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast