U amfiteatrou Doma kulture je otvoren Međunarodni festival folklora “Borsko proleće”. Nastupali su ansambali iz Rumunije, Makedonije i Bugarske, a narodne igre i pesme sa prostora sa kojih dolaze, kulturno umetnička društva i domaćini, KUD Bor, predstaviće borskoj publici i večeras. Nakon prve festivalske večeri, za učesnike je organizovan prijem u Opštini Bor.

11257251_981377851874821_8618748060749899881_n

„Nekoliko godina zalaganja i truda da u našem gradu okupimo kulturno-umetnička društva iz okolnih zemalja urodilo je plodom. Godinama je KUD Bor učestvovao na festivalima van granica Srbije, pa se otud rodila ideja i potreba da i mi ugostimo sve te ansamble. Cilj je pre svega očuvanje tradicije i kulture našeg kraja, razmena iskustava, kao i predstavljanje drugih kultura borskoj publici. Na Festivalu „Borsko proleće“ učestvovaće oko 120 učesnika. Veliku zahvalnost dugujemo predstavnicima Opštine Bor koji su prepoznali značaj ovakve manifestacije i pomogli u oprganizaciji. U koncertu će borska publika moći da uživa i večeras, a 15. I 16. Maj predviđeni su za obilazak turističkih lokaliteta koje ima naša opština.To je i odlična prilika za promociju kulturnih i istorijskih znamenitosti i prirodnog bogatstva grada i okoline“ , rekao je Dragan Petrović, umetnički rukovodilac KUD-a Bor.

Za predstavnike gostujućih kulturno-umetničkih društava, priređen je prijem u Opštini Bor.

„Ovo je najbolji način da se naši narodi što više zbliže i neki od prvih koraka ka kasnijoj ekonomskoj saradnji. Takođe je dobra prilika da naši sugrađani upoznaju kulturu i temperament naroda iz prijateljskih zemalja u okruženju.Verujemo da je „ Borsko proleće“ odličan početak , a da će s godinama prerasti u tradicionalnu smotru kulturno-umetničkih društava, sa još većim brojem učesnika“, rekao je Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast