Štab za vanredne situacije Grada Bora doneo je odluku da svi građani stariji od 65 godina koji imaju ograničeno kretanje u trenutnoj situaciji, a koji imaju penzije do 30.000 dinara dobiju paket pomoći.

Grad Bor je među prvima u Srbiji pokrenuo akciju “BRIGA O STARIMA” i tim povodom izdvojio finansijska sredstva za kupovinu 7.500 paketa pomoći za sve penzionere sa najmanjim prihodima, odnosno za penzionere koji imaju preko 65 godina sa primanjima ispod 30.000 dinara i za penzionere sa minimalnim penzijama po svim osnovama (rada, poljoprivredne, samostalne i dr.). Svaki paket sadržaće osnovne životne namirnice, odnosno hranu i sredstva za higijenu.

Molba ka sugrađanima jeste da imaju strpljenja, jer odličnom organizacijom volontera gradskog operativnog centra i poverenika Sektora civilne zaštite paket će stići na svaka vrata, a grad očekuje da će ova akcija trajati sedam do deset dana u zavisnosti od distribucije paketa.

Napomena je da će se prilikom primopredaje paketa potpisivati obrazac u cilju sprečavanja zloupotrebe ili drugih malverzacija.

Uvedene su i dodatne telefonske linije koje su dostupne 24 časa, a na kojima građani mogu dobiti neophodne informacije u vezi sa ovom akcijom:

INFO CENTAR “BRIGA O STARIMA” – BOR
030/ 424 – 546
060/ 27 27 055
060/ 27 27 075

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast