Dobijanje statusa grada, brojni infrastrukturni projekti i ulaganja u stabilizaciju javnog sektora obeležili su godinu za nama, istakao je na godišnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Aleksandar Milikić. 
Protekla godina bila je u znaku velikih infrastrukturnih projekata. U gradu je zamenjena kompletna javna rasveta i postavljena nova LED rasveta, postavljene su klupe, nova autobuska stajališta, kante, česme i ostalo. Unapređenje kvaliteta života, uglavnom mlađe populacije, ogleda se i u osposobljavanju wi-fi zone u gradu, što nas stavlja u rang malog broja gradova koji imaju razvijenu takvu uslugu u Srbiji. Naredne godine planiramo nastavak velikih projekata, da sistemski uredimo sve oblasti, što smo i započeli u 2018.godini.”, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.
On je istakao da su, pored ovih, najznačajniji projekti realizovani u protekloj godini i završetak pojedinih vodovoda u selima, izgradnja novog obdaništa u Novom gradskom centru i infrastrukturni radovi na putnoj mreži. Grad Bor je, takođe, preuzeo vlasništvo nad zgradom Mulen Ruž i taj objekat će uskoro dobiti namenu, kao i Centroistok, odnosno gradska pijaca. U prethodnoj godini završen je i petogodišnji plan asfaltiranja kojim se planiraju sredstva u iznosu od milijardu dinara u narednih pet godina namenjenih za uređenje putne infrastrukture.
Za predstojeću godinu očekuje se realizacija dva značajna projekta u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike srbije koji se odnose na rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu, kao i rekonstrukcija Opšte bolnice u Boru. Iz lokalnog budžeta planirana su sredstva i za proširenje javne rasvete, nove delove vodovodne mreže u selima, ulaganja u putnu infrastukturu, što će biti glavni ciljevi u 2019.godini.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast