Državni sekretar ministarstva zdravlja dr Berislav Vekić posetio je danas opštinu Bor i tom prilikom, sa predstavnicima Opštine i RTB-a Bor, obišao Dom zdravlja, Opštu bolnicu i ambulantu u Zlotu. Državni sekretar pohvalio je napredak u lokalnom zdravstvu koji je, prema njegovim rečima, više nego evidentan.
Danas sam praktično obišao kompletnu Opštu bolnicu. Pet-šest odeljenja je potpuno renovirano, intenzivna nega je odlično opremljena, higijena u bolnici je izuzetna, a mogao sam se uverim i u razgovoru sa malim pacijentima i njihovim majkama, koliko su oni zadovoljni kvalitetom usluge, brigom i negom zdravstvenih radnika, zato veliko hvala medicinskim sestrama, tehničarima i lekarima koji čine sve da se ova bolnica vrati na onaj renome koji zaslužuje” naglasio je dr Vekić. On je takođe istakao da je zadovoljan uslovima u borskom Domu zdravlja, zalaganjima lokalne samouprave da iste unaprede, kao i pojačanim radom lekara u ambulantama.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić istakao je da lokalna samouprava pomaže onoliko koliko je u njenom domenu zakonskih mogućnosti i pohvalio RTB Bor u svojim aktivnostima koje realizuju kao društveno odgovorna kompanija.
Mi smo se ove godine potrudili kroz rad javnih preduzeća pomoći u održavanju kako komunalnih, vodovodnih, tako i ovog dela koji se odnosi na samo asfaltiranje i pripremu terena za bolnicu da bismo stvorili bolje uslove za naše sugrađane koji koriste usluge naše bolnice. Takođe smo krajem 2017. ušli u pomoć u onom delu koji se odnosi na projektovanje, kompletno renoviranje jednog bloka bolnice. Taj proces će trajati narednih godinu dana, a iza toga će, siguran sam, ići investicija od strane Vlade Republike Srbije i Kancelarije za javna ulaganja u iznosu od 140 miliona dinara.” rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.
Direktor RBB-a Bor Nebojša Videnović rekao je da to nije akcija,već domaćinsko ponašanje koje će kompanija nastaviti i u buduće.
Nadam se da smo time uspeli da napravimo mnogo bolje uslove za lečenje pacijenata, ne samo kroz renoviranje ovih objekata, što će i pacijentima da pruži bolji komfor u smeštaju 310 kreveta koliko su kapaciteti bolnice, nego i kroz instrumente, ne tako skupe, ali izuzetno značajne za funkcionisanje i lečenje naših pacijenata” istakao je Videnović.
Direktor Opšte bolnice dr Goran Joksimović i direktorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević pohvalili su saradnju sa lokalnom samoupravom,ali i sa RTB-om, zahvaljujući kojima su zdravstvene usluge podignute na viši nivo.
Kad sam postavljen na ovo mesto upravo mi je profesor Vekić rekao da ću ostati upamćen po tome koliko novih stvari uvedem. Potrudio sam se da poslušam tu sugestiju, za sad to ide dobro i nadam se da će tako i biti“ rekao je dr Joksimović.
Zahvaljujući lokalnoj samoupravi mi smo ove godine uposlili četiri nova lekara, a takođe, iz budžeta se finanisira rad i osam medicinskih sestara koje rade u seoskim ambulantama. Ono što bih najavila jesu dva nova vozila za hitnu službu koja smo dobili, jedan iz donacije, jedan iz ministarstva, to su dva reanomobila, koji će nam mnogo značiti u budućem radu.“istakla je dr Radosavljević.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast