Od poslednjih informacija, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar, na teritoriji grada registovana su dva nova slučaja virusa, dok su dve osobe, nažalost, preminule usled posledica virusa korona. To znači da je na današnji dan u Boru ukupno 35 osoba pozitivno na virus.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, obe preminule osobe imale su združene bolesti.

“Radi se o osobama ženskog i muškog pola, koje su, pored virusa, imale združene bolesti. Pacijent ženskog pola je zbog pogoršanja osnovne bolesti upućena na dalje lečenje u Niš, gde je i preminula, dok je pacijent muškog pola zbog teškog stanja primarne bolesti bio hospitalizovan na Grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru.”, rekla je tokom današnje konferencije za medije direktor Doma zdravlja Bor, dr Vesna Radosavljević.

U Kovid ambulanti je u prethodna tri dana, zabeleženo skoro 60 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim virusu, a za 21 uzeti bris čekaju se rezultati testiranja.

Prema rečima dr Radosavljević, epidemiološka situacija na teritoriji grada neprekidno se prati, a ukoliko u narednim danima bude zabeležen skok broja zaraženih, razmatraće se i ponovno uvođenje vanredne situacije.

Da podsetimo, od početka pandemije, na teritoriji grada registrovan je 331 slučaj virusne infekcije, 286 osoba se oporavilo, dok je deset osoba izgubilo bitku sa virusom.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast