Od danas gradski Zoo vrt ponovo je na raspolaganju svim sugrađanima, u skladu sa propisanim merama. Zahvaljujući vrednim i posvećenim zaposlenima koji svaki dan brinu o njima i održavaju vrt besprekornim, kao što je to bio slučaj i pre uvođenja vanrednog stanja, borski Zoo vrt je spremno dočekao ponovno otvaranje, a lepa vest je da dok su kapije bile zatvorene, u zoološkom vrtu dogodio se svojevrsni “bejbi bum”.

“Ulaz će biti besplatan naredne dve nedelje uz poštovanje svih propisanih mera zaštite, a što je bitno naglasiti jeste da je prethodno izvršena dezinfekcija prostora i da su sve preporučene mere sprovodene u potpunosti. Životinje su napolju i posetioci ih mogu videti, dok teratijum, krokodilarnik i kavez za ptice na zatvorenom trenutno nisu na raspolaganju posetiocima.”, rekao je direktor JP “Zoološki vrt” Darko Dragijević.

Kako je istakao direktor borskog Zoo vrta, zaposleni u ovom javnom preduzeću prilagodili su se situaciji i završili određene poslove koje inače ne bi mogli zbog gužve.

Da bi se sačuvalo zdravlje posetilaca i vrtnih štićenika, saopšteno je da se posetioci moraju pridržavati sledećih pravila, pa je tako u Zoo vrtu obavezno nošenje zaštitnih maski, a poželjne su i rukavice, dok su sledeće stvari zabranjene:

– približavanje drugim posetiocima, radnicima vrta ili životinjama i mora se držati rastojanje od najmanje dva metra;
– ostvarivanje kontakta sa životinjama i hraniti ih;
– dodirivanje ograde smeštajnog prostora za životinje.

Svi ljubitelji životinja moći će da narednih dana poste Zoo vrt u vremenu od 10 do 18 časova. 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast