Од данас градски Зоо врт поново је на располагању свим суграђанима, у складу са прописаним мерама. Захваљујући вредним и посвећеним запосленима који сваки дан брину о њима и одржавају врт беспрекорним, као што је то био случај и пре увођења ванредног стања, борски Зоо врт је спремно дочекао поновно отварање, а лепа вест је да док су капије биле затворене, у зоолошком врту догодио се својеврсни „бејби бум“.

„Улаз ће бити бесплатан наредне две недеље уз поштовање свих прописаних мера заштите, а што је битно нагласити јесте да је претходно извршена дезинфекција простора и да су све препоручене мере спроводене у потпуности. Животиње су напољу и посетиоци их могу видети, док тератијум, крокодиларник и кавез за птице на затвореном тренутно нису на располагању посетиоцима.“, рекао је директор ЈП „Зоолошки врт“ Дарко Драгијевић.

Како је истакао директор борског Зоо врта, запослени у овом јавном предузећу прилагодили су се ситуацији и завршили одређене послове које иначе не би могли због гужве.

Да би се сачувало здравље посетилаца и вртних штићеника, саопштено је да се посетиоци морају придржавати следећих правила, па је тако у Зоо врту обавезно ношење заштитних маски, а пожељне су и рукавице, док су следеће ствари забрањене:

– приближавање другим посетиоцима, радницима врта или животињама и мора се држати растојање од најмање два метра;
– остваривање контакта са животињама и хранити их;
– додиривање ограде смештајног простора за животиње.

Сви љубитељи животиња моћи ће да наредних дана посте Зоо врт у времену од 10 до 18 часова.