Volonteri operativnog centra grada Bora, u saradnji sa medicinskim ekipama, uprkos lošim vremenskim uslovima, uspešno obavili svoju dužnost.

Da su oni koji pomažu starijima u ovom trenutku ljudi velikog srca, pokazano je juče na delu. Naime, volonteri borskog operativnog centra su, u saradnji sa ekipom privatne medicinske klinike sa teritorije grada i medicinskim osobljem Doma za stara lica, uprkos lošim vremenskim uslovima, starijeg nepokretnog sugrađanina nakon otpusta iz bolnice uspešno vratili u dom.

Gradski operativni centar grada Bora beleži sve veći broj poziva najstarijih sugrađana. Ekipe gradskog operativno-volonterskog centra Bor danonoćno su spremne sa starijim građanima priteknu u pomoć.

“Naša je obaveza da na svaki mogući način pomognemo našim starijim sugrađanima u ovom trenutku. Dnevno imamo više od stotinu izlazaka na teren i trudimo se da sve zahteve realizujemo istog dana. Grad je spreman da u svakom trenutku pruži pomoć onima kojima je to sada najpotrebnije.”, rekao je ovim povodom gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Inače, grad Bor je, iz svog budžeta, obezbedio sredstva za kupovinu 7.500 paketa pomoći koji su namenjeni svim penzionerima koji imaju preko 65 godina i primanja manja od 30.000, kao i onima koji imaju najniže penzije bez obzira na godine starosti.

Važni telefoni INFO CENTRA Bor:
030/424-192
060/2727059

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast