Ambasadorka Kanade NJ.E. Kati Čaba danas je sa svojom delegacijom u poseti Boru. Na prijemu kod predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića izrazila je zadovoljstvo što je, nakon imenovanja, njena prva zvanična poseta van Beograda upravo poseta Boru.
“Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde, što imam priliku da se i sama uverim u važnu ulogu rudarstva u srpskoj ekonomiji, kao i ulozi koju će kanadske kompanije imati u daljem razvoju rudarskog sektora. Sa predsednikom opštine smo imali veoma koristan i produktivan sastanak, veoma sam zahvalna na podršci koju je on lično ponudio, kao i podršku čitavog tima, u pomoći kanadskim kompanijama da se uhodaju i investiraju u rudarstvo u Boru.” rekla je ambasadorka Kanade u Srbiji Njena Ekselencija Kati Čaba.
“Nama je bitno da danas Bor prepoznaju kao veliki industrijski centar poznat po rudarstvu. Cilj današnje posete NJ.E. ambasadorke Kanade, između ostalog, bili su razgovori o investicijama kanadskih kompanija koje rade u Srbiji i opštini Bor, kao i o odnosu opštine Bor prema tim kompanijama, i odnosu kompanija Rakita i Nevsun prema opštini Bor. Pohvalio sam ono što se dešavalo u prethodnom periodu, pokazalo se da je to zaista divna saradnja uz postojanje svih aspekata da se u narednom periodu nastavi, od procesa izmeštanja aerodroma, preko otvaranja rudnika, socijalnog, ekonomskog i ekološkog dijaloga, što su i bile teme naših razgovora u prethodnom periodu. Najznačajnije je da je izvesno otvaranje rudnika u narednom periodu i da je to nešto što će našu ekonomiju, koja je u razvoju, podići na viši nivo, kako u opštini Bor, tako i u Republici Srbiji.” istakao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.
U martu će u Torontu biti održana godišnja konferencija u rudarstvu na kojoj će, prema rečima ambasadorke Kanade, jedan od ciljeva biti promocija Srbije kao dobre destinacije za investicije.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast