Ovogodišnji 3. oktobar, Dan grada Bora, obeležava se bez gostiju i praznične atmosfere.

Ova manifestacija, koja je jedna od najvažnijih koju Grad organizuje u toku godine, kao i sve prateće manifestacije koje se organizuju u okviru Oktobarskih svečanosti, ovoga puta će izostati kako bi se ispoštovala odluka republičkog Kriznog štaba i sve propisane mere.

Ipak, iako centralne proslave neće biti, program svečane akademije povodom obeležavanja Dana grada Bora i njegovog oslobođenja u Drugom svetskom radu prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji i izmešten na onlajn platforme, putem kojih će biti dostupan svim građanima Bora. Kao i prethodnih godina, Grad je povodom 3.oktobra, izradio promotivni film kojim se sumiraju rezultati ostvareni između dva Dana grada, koji će takođe biti dostupan onlajn.

Čelnici Grada Bora danas će odati počast palim borcima i žrtvama oslobođenja polaganjem venaca na Trgu oslobođenja. Vrlo je važno napomenuti da se ove godine, na današnji dan, obeležava više jubileja i to: 75 godina od osnivanja Kulturno-umetničkog društva “Bor”, 80 godina od osvećenja crkve Sv. Georgije u Boru, 75 godina od osnivanja Doma kulture, 50 godina od bratimljenja sa francuskim gradom Krezo i 25 godina od bratimljenja sa ukrajinskim gradom Hmeljnicki, kao i 90 godina od osnivanja Sokolskog društva.

Tradicionalna svečana podela laptop računara najboljim učenicima borskih osnovnih i srednjih škola biće upriličena u toku naredne nedelje, dok će najveće priznanje Grada Bora “Oktobarska nagrada” ove godine izostati zbog neispunjavanja uslova javnog poziva ni jednog od 11 predloženih kandidata.

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA GRADA BORA 2020.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast