U okviru projekta “Promena na bolje” održan je okrugli sto u sali opštine Bor na temu “Socijalna inkluzija dece i mladih sa problemima u ponašanju i primena mera iz otvorene zaštite”. Na taj način je obeleženo otvaranje novog centra za decu i mlade sa problemima u ponašanju u Boru.

Cilj projekta je socijalna inkluzija i smanjenje siromaštva dece i mladih sa problemima u ponašanju kroz implementaciju Zakona o socijalnoj zaštiti i Strategije razvoja socijalne zaštite, a realizuje se kroz osnaživanje resocijalizacije i prevencije asocijalnog ponašanja dece i mladih u tri dnevna boravka, u Boru, Vranju i Beogradu i jačanje međusektorske saradnje i efikasno korišćenje resursa koji postoje u lokalnoj zajednici u cilju promovisanja pozitivnog razvoja dece i mladih u riziku.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije, a sprovodi ga udruženje građana Kokoro iz Bora.

Okruglom stolu prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, zdravstva, policijske uprave, osnovnih i srednjih škola, koji su potom obišli centar za decu i mlade otvoren u Novom gradskom centru.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast