Od 29 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu 12. sednice SO Bor odbornici su usvojili 28. Najznačajnije odluke bile su o kadrovskim rešenjima u delu javnog sektora u Boru. Dužnosti je razrešen dosadašnji direktor Javnog preduzeća za stambene usluge Bor Srđan Radošević, a za v.d. direktora je postavljen Goran Petrović. Smenjen je i direktor Ustanove Sportski centar Milan Ilić, a v.d. status je produžen direktorici Zoološkog vrta Mirjani Marić.
Odbornici su usvojili i odluku o programu mera za sprovođenje poljoprivredne politike, kojom se predviđa da se za subvencije poljoprivrednicima iz budžeta izdvoji 20 miliona dinara, znatno više nego prethodnih godina.

“Od 20 miliona, koliko smo izdvojili, 6 i po miliona su direktne subvencije poljoprivrednicima, a 13 i po miliona su predviđeni za ruralni razvoj. Cilj nam je da zadržimo mlade ljude na selu, pomognemo jačanju gazdinstava i farmi, kako bi poljoprivrednici mogli da zaposle članove svoje porodice, eventualno još nekog, čime bi se njihov status poboljšao, a istovremeno smanjio pritisak na zapošljavanje u Boru.” – naglasio je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.

Usvojene su i odluke o izradi Programa razvoja sporta Opštine Bor do 2018. godine, inicijativi za osnivanje Saveta skupština gradova i opština jugoistočne Srbije, i davanju na korišćenje objekata u javnoj svojini koji su uknjiženi na opštinu mesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama. Najveća rasprava vodila se o modelu i metodu privatizacije JP “ŠRIF”, kojim predviđena prodaja 100 odsto kapitala ovog preduzeća. Ukoliko prodaja ne bude uspešna, akcije će biti ponuđene radnicima.

“Ja sumnjam da će ovo preduzeće, ako se ne privatizuje, moći da posluje na tržištu, samostalno, nesmetano i da će broj radnika koji danas radi u tom preduzeću ostati tu.” – rekao je odbornik Vlaške narodne stranke Predrag Balašević.

“Mediji su vrlo osetljiva tema. Procedura će biti sprovedena po zakonu. Mnogi od uslova koji su dati Agenciji za privatizaciju su prihvaćeni. Tu nama mnogo rasprave. Ukoliko se neko javi u zakonskom roku, ŠRIF će biti privatizovan, u suprotnom akcije će biti ponuđene radnicima.” – naglasio je Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor.

Jedini predlog koji nije usvojen je imenovanje direktora Apoteke Bor, Snežane Janković, koju je za ovu funkciju predložio Upravni odbor ove ustanove.

 

(Preuzeto: RTV Bor)

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast