Na zahtev meštana Šarbanovca, u dogovoru sa Savetom mesne zajednice, asfaltirano je igralište u sklopu osnovne škole “Stanoje Miljković” u ovom selu. Asfaltom je u Šarbanovcu prekriveno 1.200 kvadratnih metara sportskih terena, kao i prilazni put. Ove godine grad Bor je iz budžeta obezbedio sredstva za kompletnu drenažu oko škole, a za narednu godinu planirano je uređenje fiskulturne sale.

“Nastavljamo da rešavamo dugogodišnja pitanja, a predstoji nam uređenje dečjih igrališta na teritoriji čitavog grada, tamo gde za to postoje tehničke mogućnosti, kako bismo našim mališanima omogućili što bolje uslove za odrastanje.”, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Nedavno su, inače, u okviru uređenja infrastrukture sela asfaltirani i sportski tereni u centru Zlota, a kako ističu nadležni, na tome se neće stati, do kraja ove godine biće nastavljene i druge aktivnosti na uređenju dečjih igrališta sa kojima su u Boru počeli prošle godine.

“Jedan od zadataka lokalne samouprave je da podignemo i kvalitet infrastrukture kada su u pitanju dečja igrališta koja su mesta gde i mladi i deca mogu provesti svoje vreme. Uporedo sa ovim nastavićemo do kraja godine i sa uređenjem dečijih igrališta. Određeni broj rekvizita je nabavljen i oni će u zavisnosti od vremenskih uslova i dinamike, jer veliki broj dečijih igrališta imamo u Boru, biti ugrađeni. Uporedo sa tim će se raditi i rekonstrukcije, farbanje, uređenje ograda oko dečjih igrališta po seoskim i gradskim mesnim zajednicama”, kaže gradonačelnik. 

 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast