Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj 12. sednici 21 predlog Odluka. Među najznačajnijim svakako je Odluka o budžetu grada za 2019.godinu. Kako se čulo na sednici, vodilo se računa o socijalnoj politici podjednako kao i o kapitalnim projektima.
“Na budžetu smo radili skoro dva i po meseca, održali niz sastanaka i javnih rasprava, od meštana po seoskim mesnim zajednicama, preko učešća javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova, kao i javnih rasprava koje je organizovalo Odeljenje za finansije Gradske uprave. Na osnovu svih podataka smo napravili budžet u kome smo vodili računa da se zadovolji socijalna politika, ali i vodili računa da se nastavi sa kapitalnim investicijama. Obratili smo pažnju na podizanje nivoa obrazovanja, na kapitalne investicije u ovoj oblasti, kao i uvećali sredstva iz oblasti kulture i sporta. Nastavljamo četiri značajna projekta, to su fabrika za preradu fekalnih otpadnih voda i gradski kolektor, zatim zamena vodovodnih cevi na primarnom magistralnom vodu, i projekti rekonstrukcije gradske bolnice, Mašinsko-elektrotehničke škole i osnovnih škola “Branko Radičević” , “Sveti Sava” i škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vidovdan” koji će se realizovati uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.” istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.
Gradski većnici usvojili su i predloge odluka o raspisivanju konkursa za direktore JKP “3.oktobar” Bor i JP za stambene usluge Bor, a za v.d.direktora JP za stambene usluge do realizacije konkursa predložen je Slaviša Frišković. Usvojen je i predlog Poslovnika Skupštine grada Bora, kao i predlog Kadrovskog plana Gradske uprave za 2019. godinu kojim se planira formiranje Komunalne policije i reorganizacija Odeljenja za planiranje i razvoj. Na narednoj sednici Skupštine grada naći će se i 
Predlog Zaključka o usvajanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za prvih devet meseci ove godine, kao i predlog Odluke o usvajanju Strateškog plana za socijalnu politiku grada Bora za period 2019-2023. godine. 
Članovi veća usvojili su i predlog Odluke o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini grada Bora Predškolskoj ustanovi “Bambi” Bor kojom se renovirani lokali za vrtić u Novom gradskom centru prenose na PU “Bambi”.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast