Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić obišao je danas vatrogasno-spasilačku jedinicu Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Boru. Tom prilikom su razgovarali o njihovoj spremnosti za rad u zimskim uslovima, kao i o načinima na koji lokalna samouprava može pomoći u jačanju kapaciteta vatrogasno-spasilačke jedinice.

Pre svega želim da se zahvalim na požrtvovanosti i predanom radu vatrogasno-spasilačke jedinice tokom cele godine. Sigurnost svih građana Bora, a pre svega najmlađih, je prioritet ove gradske uprave i mene kao gradonačelnika. Dobro opremljena i spremna vatrogasno-spasilačka jedinica je ključ naše sigurnosti. Cilj nam je da ojačamo kapacitete vatrogasno-spasilačke jedinice u Boru kako bismo bili još efikasnija podrška građanima u slučaju požara, polava i drugih elementarnih nepogoda, ali i u svim drugim situacijama u kojima je ljudima potrebna naša pomoć.“ rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Izuzetno mi je velika čast i zadovoljstvo što je gradonačelnik posetio vatrogasno-spasilačku jedinicu i na ovaj način iskazao zahvalnost svim pripadnicima ove jedinice koji su u prethodnom periodu imali mnogo posla i obavljali najsloženije zadatke na povećanju bezbednosti i zaštiti života građana i njihove imovine. Zahvalio bih se Gradskoj upravi i gradonačelniku lično što je prepoznao naše potrebe i krajem prošle godine nabavio spasilačko nosilo koje se primenjuje za spasavanje iz dubina i visina. Ono što je prosto neverovatno jeste da smo dve nedelje nakon toga imali intervenciju kada je naš sugrađanin upao u kop i upravo uz pomoć ove opreme smo ga bezbedno izvukli. Odeljenje za vanredne situacije imalo je u 2018.godini 730 intervencija na području Borskog okruga, što je za razliku od 2017. godine znatno smanjen broj, jer je 2017.godina bila rekordna sa 1300 intervencija.“ istakao je Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave Bor.

Grad Bor je prošle godine nabavio spasilačko nosilo za potrebe vatrogasno-spasilačke službe, a ove godine su planirana sredstva za izradu akustičke studije za postavljanje sirena za uzbunjivanje i obaveštavanje građana.