Gradonačelnik Aleksandar Milikić sa svojim saradnicima i direktorima javno komunalnih preduzeća razgovarao je danas sa meštanima Oštrelja i Bučja. Kako se moglo čuti na sastancima, meštani ovih mesnih zajednica požalili su se na probleme u snabdevanju električnom energijom, u Oštrelju je posebno istaknut problem zagađenja zbog blizine jalovišta, kao i problem kotlova za grejanje, dok je u Bučju najviše razgovora vođeno oko seoskog vodovoda.
Meštani Oštrelja ukazali su nam na problem kanala pored puta, koje zajedno sa meštanima moramo da očistimo i proširimo, a iznenadio me je i predlog da se u rešavanje uključi i komunalna inspekcija. Što se tiče pitanja iz oblasti ekologije i uticaja rudnika na životnu sredinu, grad Bor će u narednoj godini povećati broj mernih mesta, što je bio i zahtev meštana. I sada su ti podaci zaista transparentni i mogu se videti u svakom trenutku preko sajta grada, RTB-a i Agencije.” rekao je gradonačelnik Milikić.
U Bučju je prioritet rešavanje pitanja seoskog vodovoda.
Pronašli smo rešenje, koje je doneo vodni inspektor. To je javni vodovod kojim će upravljati grad i JKP “Vodovod Bor” i svi meštani moraju imati vodu. Što se tiče snabdevanja električnom energijom, grad Bor je u konstantnoj vezi sa distribucijom i spreman je da angažovanjem mehanizacije javnih preduzeća pomogne EPS-u kako bi snabdevanje strujom svih građana bilo kvalitetnije.“istakao je gradonačelnik Milikić.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast