15. ФЕСТИВАЛ ВЛАШКЕ ИЗВОРНЕ ПЕСМЕ: Чување традиције и културе

У организацији Центра за културу, уз подршку Министарства културе информисања, а под покровитељством Града Бора одржан је 15. по реду Фестивал влашке изворне песме. Према речима организатора, фестивал има своје место у друштву, праћен је и одличне су реакције публике. Испред Града Бора, гостима, публици и свима присутнима обратио се градоначелник и том приликом нагласио да је циљ ове манифестације очување културе и традиције Влаха и да је култура била и остала јединствено место сусрета.

 

(више…)

Екологија на првом месту

Град Бор инсистира на стратегији да се свако уклоњено стабло надокнади садњом нових садница. Зато су челници Градске управе, у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „3. Октобар“, покренули иницијативу за садњу новог зеленила које, поред тога што ће град учинити лепшим, има и огроман значај за стварање здравијег животног окружења. Ове године је замењено 150 стабала и од тога је велики број засађен у улици Моше Пијаде. (више…)

Борани гласају за пројекат у који ће уложити новац од реформе пореза на имовину

Град Бор је, заједно са 44 општина и градова Србије, учестовао у програму „Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу у сарадњи са Владом Републике Србије, те за освојено пето место добио награду у вредности од 50.000 швајцарских франака (CHF).

Како је на анкети, коју је за потребе града спровео Центар за слободне изборе и демократију (ЦЕСИД), здравство оцењено као област коју је потребно унапредити, радна група за реализацију пројекта одлучила је да то буде област у којој ће се утрошити добијена средства.

(више…)

Ситуација са грејањем у граду апсолутно стабилна

„У ванредном обиласку Топлане, нешто иза поноћи, констатовао сам да сва постројења функционишу без проблема. Наши грађани не треба да страхују да ли ће имати грејања, јер је Топлана спремно дочекала захлађење и припремила се за хладне таласе и зимску сезону која нас очекује. Разлога за бригу нема, а ми ћемо наставити са дневно-ноћним режимом рада јер је ситуација са грејањем у граду апсолутно стабилна.“, изјавио је након ове посете градоначелник Бора, Александар Миликић.

(више…)

ЈКП „3. Октобар“ спреман за предстојећу зимску сезону

„Уверио сам се да је у Јавно комуналном предузећу „3. Октобар“ све спремно за прве снежне падавине и предстојећу зимску сезону. Механизација је припремљена, набавили смо неопходне агрегате, а направили смо и другачији систем чишћења и одржавања села у зимском периоду, тако да ће јавно-комунално предузеће у сарадњи са локалним приватницима појачати одржавање путне инфраструктуре у селима ове године. На залихама има довољно каменог агрегата, индустријске соли и калцијум хлорида, што значи да смо потпуно спремни за ниске температуре.“, изјавио је градоначелник Бора поводoм посете предузећу за комуналне услуге „3. Октобар“.

Пријем грађана код градоначелника заказан за суботу

Градоначелник Бора Александар Миликић ће и ове суботе наставити са праксом пријема грађана.

„Ту смо да решавамо сва питања наших суграђана која су у надлежности Града Бора, као и да за ствари које нису у нашој надлежности грађанима дамо одређене савете и упутимо их на надлежне институције“, нагласио је градоначелник Бора.

Сви заинтересовани грађани могу се пријавити за разговор тако што ће лично доћи у кабинет градоначелника, упутити захтев путем мејла на gradonacelnik@bor.rs или се пријавити телефоном на број 423-980.

Град Бор део пројекта умрежавања у дигитални регистар инвестиционих локација

Град Бор један је од 10 градова и општина који је изабран за учешће у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ чији је носилац Републички геодетски завод (РГЗ), а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу („SIDA“) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта- „Lantmäteriet“. (више…)

О изради краткорочног акционог плана заштите ваздуха

„У претходних десет дана из буџета града издвојили смо средства за расписивање јавног позива, а данас сам са представницима компаније „ЕкоДев“, представницима цивилног сектора и еколошких удружења разговарао о изради краткорочног плана заштите ваздуха. Желимо да у што краћем року добијемо квалитетан документ, а имајући у виду да се припрема буџет за 2020. годину, наш план је да већ у наредних двадесет дана добијемо први нацрт са мерама и корацима које можемо предузети како бисмо у што скоријем временском оквиру дошли до жељене ситуације“, рекао је након састанка градоначелник Бора, Александар Миликић.

Бор обележио градску славу Ђурђиц

Градска слава Бора, Ђурђиц, свечано је прослављена у сали Скупштине града, где је преломљен славски колач и благословљено славско жито. Градоначелник Александар Миликић је, уз честитке суграђанима, нагласио да сви заједно морамо да радимо да град буде бољи, лепши, развијенији, као и да ће се славска традиција наставити и у будућности.

„Ми у Бору данас имамо велику одговорност да бринемо једни о другима, да се наслонимо једни на друге, човек на човека и да чувамо и градимо наше породице, али и град у коме живимо. Треба да негујемо традицију, да будемо поносни на нашу историју и да стварамо бољу будућност.“, изјавио је овим поводом градоначелник Бора.

MИЛИКИЋ: Подижемо свест грађана о проблему дијабетеса

У склопу обележавања Светског дана борбе против дијабетеса, пацијентима на Интерном одељењу  борске болнице уручени су апарати за мерење шећера у крви, како би им се олакшало редовно праћење гликемије. Уједно, градоначелник Бора искористио је прилику да, са директором и медицинским особљем Опште болнице у Бору, разговара и о условима рада ове здравствене установе.

 

(више…)