Унапређење пословне климе у Србији: Радионица у Републичком геодетском заводу

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ у седишту Републичког геодетског завода одржана је једна од радионица на којој су учествовала два члана радног тима из Града Бора. Радионици је присуствовао и директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић који је том приликом поручио да би изабране локалне самоуправе требало да поставе стандард у погледу управљања геопросторним подацима и инвестиционим локацијама. (више…)

Пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“: Студијска посета Шведској

У овиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ који спроводи Републички геодетски завод (РГЗ), а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу („SIDA“) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта- „Lantmäteriet“, Град Бор је, преко свог радног тима, активно узео учешће у пројекту одласком на прву студијску посету Краљевини Шведској, у општини Јевле (Gävle) у периоду од 01. до 07. децембра 2019. године. (више…)

У ЦИЉУ ОЗЕЛЕЊАВАЊА ГРАДА: Градоначелник посадио јелке

Јелке које су красиле Градску управу током новогодишњих и божићних празника посађене су у парку у месној заједници „Младост“. Њих је посадио градоначелник Бора са својим сарадницима у циљу пошумљавања и очувања зеленила у граду. 

(више…)

У посети најстаријим суграђанима: Градоначелник обишао Геронтолошко друштво

Градоначелник града Бора Александар Миликић поздравио је данас најстарије суграђане нашег града и кориснике услуга Геронтолошког друштва. Како су раније корисници овог друштва исказали потребу за апаратима за мерење нивоа шећера у крви, стигла је донација града у виду четири таква апарата. Овом приликом градоначелник је нагласио да је најважнија комуникација којом се заједнички долази до закључака шта је најпотребније и на који начин се може побољшати квалитет живота најстаријих грађана.

(више…)

Честитка градоначелника поводом православне Нове године

„Свим православним верницима који празнују по јулијанском календару желим успешну и срећну Нову 2020. годину. Нека вам Нова година дарује здравље у породици, мир у души и љубав у срцу. Желим свима много личне и породичне среће и успех у сваком послу.

Срећна православна Нова година!“

Градоначелник Бора,
Александар Миликић

И ове године: Градоначелник уручио новогодишњe пакетиће деци са сметњама у развоју

Новогодишњи пакетићи стигли су у Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Мозаик“. Данас је градоначелник Бора, Александар Миликић, обишао децу и кориснике Дневног боравка и овом приликом им уручио празничне пакетиће. Обезбеђено је тридесетак пакетића, а према речима градоначелника, град ће из године у годину наставити да развија сервисе и помаже суграђанима који имају потребу за њиховим коришћењем.

(више…)

Пливање за Часни крст и ове године на Борском језеру

Пливање за Часни крст, другу годину заредом, организује Град Бор у сарадњи са Црквеном општином Бор.
Пријављивање ће трајати до суботе, 18. јануара, а право учешћа имају пунолетне особе које су крштене у православној цркви и које добију потврду лекара о психо-физичкој спремности.
Света литургија у Храму Светог Ђорђа почиње у 8 сати, а богојављенска трка за Часни крст почиње у подне на главној плажи на Борском језеру.

(више…)

У плану подизање капацитета борског аеродрома

Градоначелник Бора Александар Миликић изјавио је данас да се врло интензивно разговара са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије о поступку којим ће борски аеродром подићи своје капацитете и чиме би се створили услови за унапређење и развој ваздухопловства у Србији. (више…)

Први авиони са вакцинама против беснила дивљих животиња полетели са борског аеродрома

Аеродром у Бору ће у наредним данима бити у фокусу јер ће управо одавде полетати авиони са мамцима против беснила дивљих животиња. Вакцинација се спроводи избацивањем вакцина у облику мамаца из авиона на подручју целе Србије, а увођењем оралне вакцинације лисица, шакала, дивљих мачака и других животиња значајно је смањен број случајева беснила у нашој земљи. 

(више…)

Божићни пакетићи за децу на педијатрији

У данима новогодишњих и божићних празника празника, градоначелник Бора Александар Миликић посетио је данас Одељење педијатрије Опште болнице у Бору. Овом приликом нашим најмлађим суграђанима, пацијентима болнице, уручио је новогодишње поклоне, уз жељу за брз и успешан опоравак.

(више…)