ИПА ПРОЈЕКАТ: Студија о управљању отпадом

У оквиру ИПА пројекта “Теренске лабораторије за испитивање квалитета воде и земљишта” израђена је студија са примерима најбоље локалне и европске праксе у управљању отпадом, као и компаративном проценом законске регулативе у овој области у прекограничном региону Бугарска- Србија.

Студија је доступна на овом линку.

Овај пројекат Град Бор реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија у сарадњи са општином Бојчиновци из Бугарске, а укупна вредност овог пројекта је 330.000 евра.

ИПА ПРОЈЕКАТ: Израђена студија са мапирањем дивљих депонија на територији града

У оквиру ИПА пројекта “Теренске лабораторије за испитивање квалитета воде и земљишта” израђена је студија са проценом ризика која садржи мапирање дивљих депонија на територији града Бора и општине Бојчиновци из Бугарске у сарадњи са којом Бор спроводи овај пројекат прекограничне сарадње.

Студија је доступна на овом линку.

Овај пројекат Град Бор реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, а укупна вредност овог пројекта је 330.000 евра.

Од сада могућа пријава деце у вртић електронски и у Бору

Родитељи у Бору од сада на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу “Бамби”.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

Од 2020.године услуга је омогућена  у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.

Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. (више…)

Корона пресек за петак 12. фебруар

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, у Бору се, од последњих информација, опоравило седам особа, док је забележено пет нових случајева вируса корона, те је тако 149 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализована су 23 болесника, од којих је 21 позитиван на вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту “Рудар” на први преглед јавило се 13 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, забележено је 15 контролних прегледа, док су на пријемним болничким одељењима обављена 24 прегледа.

РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ: Борском Дому здравља најсавременији ултразвучни апарат

Град Бор се, у конкуренцији 44 општине које су учествовале у пројекту “Реформа пореза на имовину”, нашао међу пет најбољих у наплати пореза и тим поводом награђен са 50.000 франака. Данас је Служби за здравствену заштиту жена у борском Дому здравља уручен најсавременији ултразвучни апарат који је набављен из средстава наградног фонда.

Према речима Александра Грунауера, шефа пројекта “Реформа пореза на имовину”, град Бор је посебно обратио пажњу на учешће грађана у циљу што бољег трошења новца за потребе. Након спроведеног истраживања и анкете, грађани су одлучили да се средства из наградног фонда утроше на набавку овог медицинског апарата.

“Изузетно смо поносни на сарадњу Владе Швајцарске и Града Бора и сигуран сам да ће и грађани увидети значај оваквих пројеката који су у интересу сваке заједнице, а нама је драго да смо на један овакав начин били део те приче. Сматрам да ће овај апарат бити јако драгоцен да све будуће маме имају сјајну дијагностику и да на најбољи начин прате своју трудноћу.”, рекао је Грунауер приликом уручивања апарата борском Дому здравља.

Градоначелник Бора, Александар Миликић, истакао је битност овог пројекта како за град, тако и за грађане и изразио велику захвалност Влади Републике Србије и Влади Швајцарске на подршци и могућности да град учествује у једном тако значајном пројекту.

(више…)

Корона пресек за среду 10. фебруар

Данашњи подаци Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару показују да се у Бору, од последњих информација, опоравило 19 особа, док је забележено десет нових случајева вируса корона, те је тако 153 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализована су 24 болесника, од којих је 21 позитиван на вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту “Рудар” на први преглед јавило се 16 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, забележено је 13 контролних прегледа, док је на пријемним болничким одељењима обављено 17 прегледа.

На чекању је 27 резултата претходно узетих брисева.

Корона пресек за суботу 06. фебруар

Према данашњим подаци Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, у Бору се, од последњих информација, опоравило осам особа, док је забележено пет нових случајева вируса корона, па је тако 163 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализовано је 22 болесника и сви су позитивни на вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту “Рудар” на први преглед јавило се 20 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, забележено је 19 контролних прегледа, док је на пријемним болничким одељењима обављено 30 прегледа.

На чекању је 36 резултата претходно узетих брисева.

Koвид амбуланта “Рудар” викендом ради од 09 до 17 часова

Борски Дом здравља обавештава суграђане да ће ковид амбуланта “Рудар”, почев од суботе 06. и недеље 07. фебруара, сваког наредног викенда радити у периоду од 09:00 до 17:00 часова, док радно време ковид амбуланте током радних дана остаје непромењено, односно од 07:00 до 20:00 часова.

Корона пресек за петак 05. фебруар

Подаци Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару показују да се у Бору, од последњих информација, опоравило 11 особа, док је забележено 12 нових случајева вируса корона, па је тако 166 укупан број активних случајева вирусне инфекције на територији града.

На ковид одељењима Опште болнице у Бору хоспитализовано је 25 болесника, од којих су 23 позитивна на вирус.

У току јучерашњег дана у ковид амбуланту “Рудар” на први преглед јавило се 25 пацијената са потенцијалним симптомима вируса, забележено је осам контролних прегледа, док је на пријемним болничким одељењима обављено 29 прегледа.

На чекању је 19 резултата претходно узетих брисева.

ЗАЈЕДНО: Град Бор и компанија Зијин уредили игралиште за децу

На заједничку иницијативу Града Бора и компаније Сербиа Зијин Цоппер уређено је игралиште поред дечјег обданишта “Црвенкапа”. Поводом завршетка изградње овог парка приређена је манифестација којој су присуствовали челници града и представници компаније.

Овом приликом је градоначелник Бора, Александар Миликић истакао је да су изградњу дечијег игралишта код вртића „Црвенкапа“ заједно иницирали град Бор и компанија Сербиа Зијин Цоппер.

“Сигуран сам да ћемо и наредних година заједно улагати у подизање квалитета живота наших суграђана. Ово најсавременије и по европским стандардима уређено игралиште само је једно у низу паркова и игралишта за децу које је град уредио за своје најмлађе суграђане, а овог пута уз помоћ компаније Зијин која инвестира како на локалном, тако и на републичком нивоу”, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић овом приликом.

(више…)

English EN Serbian SR
Промени величину фонта
Контраст