40 protivgradnih raketa obezbeđenih iz gradskog budžeta uručeno je danas Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Rakete su isporučene na završetku sezone odbrane od grada kako bi se spremno dočekala naredna sezona, kako je takođe urađeno i prethodne godine. 
Grad Bor je donirao 40 raketa čije je ukupna vrednost milion i po dinara. Pokazalo se da je ove godine teritorija grada bila najzaštićenija od svih gradova i opština u okruženju. U 9 dejstava ispaljeno je 96 projektila. Zahvaljujući prošlogodišnjoj donaciji, svaka protivgradna stanica u Boru je na početku imala po 11 raketa, za razliku od drugih koje su imale pet do šest. Dobro je da nastavimo ovu praksu, jer se na ovaj način vodi računa o poljoprivredi i poljoprivrednoj proizvodnji i smanjuje šteta prirodnim nepogodama.” istakao je tom prilikom gradonačelnik Milikić.
On je naglasio problem sa nalaženjem strelaca,zbog izuzetno male sume koju dobijaju kao naknadu.
Do pre nekoliko godina Bor je subvencionisao isplatu strelcima, ali je na tu praksu pre dve-tri godine data primedba budžetskog revizora i plaćanje je obustavljeno. Ja sam podneo zahtev Stalnoj koferenciji gradova i opština i nadležnom ministarstvu da se obezbede zakonski uslovi, kako bi se u narednom periodu legitimno i legalno isplaćivala sredstva za rad strelaca. Mislim da je to neophodno, jer je dejstvovanje strelaca nešto bez čega ova služba ne može da funkcioniše.” dodao je Milikić.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast