Danas je u opštini Bor izvršena primopredaja ključeva Doma za stara lica koji će svoje prve stanare primiti početkom aprila. Dom je u zakup uzeo Milovan Đurić iz Knjaževca, vlasnik Vile Katarina, doma za stara lica koji već godinama radi u ovom gradu.
U prethodnom periodu smo obezbedili uslove da Dom za stare sa republike prenesemo na opštinu, zahvaljujući zalaganjima naše narodne poslanice Studenke Kovačević, ali i zahvaljujući svima nama koji smo verovali u ovu ideju, od generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog čije je ideja bila da se ovako lep objekat izgradi na teritoriji opštine Bor i pomoći RTB-a koji je maksimalno učestvovao u izgradnji. U narednih mesec dana potrudićemo se da se prvi stanari usele sa prvim prolećem. Lepo je čuti reči, od ljudi koji su bili danas sa nama ovde, da ovakvi uslovi ne postoje nigde u Srbiji i to je ono što je za pohvalu, da ono što smo radili i obećali, kao odgovorna lokalna samouprava i ispunjavamo.” rekao je tom prilikom predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.
Objekat je fanastičan. Ja već imam dom “Vila Katarina” u Knjaževcu , koji je takođe lep, međutim, ovo je namenski pravljen dom i najlepši koji sam do sada video.” istakao je Milovan Đurić, zakupac doma i najavio zapošljavanje dvadesetak lokalnih radnika, kao i poziv za prijem budućih stanara u ovaj dom.
Površina objekta je nešto više od 1700m2, kapaciteta 68 ležajeva, uglavnom dvokrevetnih soba koje su u potpunosti opremljene.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast