Na teritoriji grada Bora, prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na današnji dan 49 osobe su pozitivne na virus Kovid-19. Od poslednjih informacija, 10 osoba je izlečeno, a nije registrovan ni jedan novooboleli na teritoriji grada.

Optimističan je podatak da od poslednjih informacija nije registrovan ni jedan novooboleli, kao i činjenica da je iz dana u dan sve veći broj osoba sa teritorije grada koje su izlečene od Covida 19.

Važno je još jednom napomenuti da ovi podaci ne treba da izazovu previše opuštanja, već je i dalje neophodno pokazati disciplinu u pridržavanju propisanih mera. Bez obzira na dodatno popuštanje mera donetih u cilju prevencije širenja zarazne bolesti KOVID-19, apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i poštuju socijalnu distancu, a Grad Bor će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svih aktivnosti na sprečavanju širenja virusa.

Ukupan broj obolelih osoba na području grada od početka testiranja je 116, od kojih je 64 osoba izlečeno, dok su tri osobe preminule od posledica virusa.

Od početka pandemije testirano je 648 osoba, dok se čekaju rezultati za 133 osobe.

Na teritoriji grada Bora se, prema jučerašnjim podacima, u samoizolaciji nalazi 126 osoba.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast