Na jezeru ispred Lazareve pećine u Zlotu izvode se radovi sanacije i čišćenja mulja. Vrednost radova je nešto više od četiri i po miliona dinara, a projekat se, uz saglasnost Srbija šuma i nadležnog ministarstva, realizuje iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Bora.
Gradonačelnik Aleksandar Milikić obišao je radove i tom prilikom istakao kompletan investicioni ciklus u okolini Lazareve pećine za ovu godinu. 
Na ovaj način zatvaramo kompletne ovogodišnje investicije uložene u ovo turističko područje. U prethodnom periodu rešen je problem motela ispred Zlotske pećine, objekat je putem licitacije dat u zakup, a takođe smo, posle osamnaest godina, rešili i problem ribnjaka koji je takođe dat u zakup trećem licu. Do kraja oktobra ćemo rešiti čišćenje mulja Lazareve reke, a naredne godine, kada je u pitanju ova turistička destinacija, posvetićemo se otvaranju novih kanala i dvorana u Lazarevoj pećini, čime će ona potvrditi epitet velike turističke destinacije u gradu Boru“, rekao je, prilikom obilaska, gradonačelnik Aleksandar Milikić.

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast