Ataše za kulturu ambasade SAD Erika Kin posetila je opštinu Bor povodom otvaranja izložbe “SAD-Srbija 1918-2018. Diplomatski i kulturni odnosi” koja će u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru biti otvorena do 4.juna. Nakon otvaranja izložbe u Opštini je upriličen svečani prijem kod zamenika predsednika opštine Bor Branka Perića.
Jasno mi je da ovde imamo dobre partnere, izložba je jedan od pokazatelja da možemo imati plodonosnu saradnju i mi ćemo ubuduće sigurno sarađivati.” istakla je ataše za kulturu ambasade SAD u Srbiji Erika Kin.
Zadovoljstvo posetom atašea za kulturu izrazila je i član Opštinskog veća zadužena za kulturu i informisanje Milena Stanojković.
Izložba upravo govori o negovanju kulturnih i diplomatskih odnosa između dveju zemalja i smatram da je ovo izuzetno veliki i dobar korak za nastavak buduće saradnje. Danas smo imali priliku da razgovaramo i o nekim budućim predlozima saradnje, finansiranju različitih programa i projekata, a Erika Kin nas je uputila i u različite programe koje srednjoškolci i studenti mogu da iskoriste, a koje ambasada SAD nudi.” rekla je Milena Stanojković, član Opštinskog veća.
Prijemu su prisustvovali i stručni savetnik ambasade SAD Marija Belopetrović, autor izložbe Bora Dimitrijević i direktor borskog Muzeja Dragana Ignjatović.

 

 

 

 

English EN Serbian SR
Promeni veličinu fonta
Kontrast